De Naamsoefening

Een nieuwe vorm van westerse spiritualiteit

De Naamsoefening is een lichaamsgerichte meditatie door middel van je naam, om dieper bewust jouw lichaam te bewonen en jouw ware potentieel te onthullen. Ieder mens krijgt bij zijn/haar geboorte een naam, die meestal door je ouders worden gegeven. Vanuit een dieper niveau bekeken is het echter niet zomaar, dat je precies bij die ouders, mogelijke broertjes, zusjes of familie geboren bent. De naam die je ouders je hebben toebedacht, heeft daar mee te maken. Of je nu wil of niet, je krijgt direct of indirect te maken met wie je ouders zijn, hoe zij naar dingen kijken en uit wat voor achtergrondgeschiedenis zij komen.

Die achtergelaten indrukken zijn vaak sterk gekleurd door de wijze waarop jouw naam is uitgesproken. Is dat zacht en liefdevol geweest? Bemoedigend en blij makend? Of is het voornamelijk corrigerend en bestraffend geweest? Jouw naam krijgt hierdoor een hele geschiedenis. Zeker als je ook nog eens bent vernoemd naar een opa, oma, tante, oom of een compleet andere naam krijgt die ooit in de familiegeschiedenis heeft bestaan.

In jouw naam ligt jouw levenspotentieel opgeslagen. Dat wat jij als ziel op aarde komt leren, geven en ontwikkelen. Komt ervaren en doen, om uiteindelijk een innerlijk vrij mens te worden. Vaak ondanks of juist dankzij de meest moeilijke omstandigheden, beproevingen en uitdagingen op je levenspad.

Ik beken mijn naam 20170323Wanneer jij niet helemaal woont in jouw eigen (toegekende) naam, zal dit indirect of direct ook creëren dat je in je huidige bestaan, niet helemaal volledig daarin aanwezig kan zijn. Jouw ware potentieel kan niet volledig tot expressie komen.  Dat is jammer voor het grotere geheel waar je deel van uitmaakt. Maar vooral is het jammer voor jezelf, omdat het unieke in jou, waar jij het verschil mee maakt in dit leven, verborgen blijft en niet tot z’n recht komt in jouw bestaan.

Spiritueel trendwatcher Marieke de Vrij, die de Naamsoefening inspiratief heeft ontvangen, geeft in haar boek “Ik beken mijn naam” aan, dat je de Naamsoefening kunt zien als een nieuwe vorm van westerse spiritualiteit, die anders is dan vele oude tradities.
Het is een nieuwe benadering waarin ook de onderste chakra’s belicht worden, die staan voor individueel en gemeenschappelijke natuurechte gronding van authenticiteit van het geestelijk leven. Doorleving staat centraal, waarin alle chakra’s een gelijke waarde gaan uitbeelden in een spiritueel menseigen ontwikkeling. Het geestelijke valt samen met het dagelijkse leven waarbij ieder mens de sleutel in zich heeft om zichzelf te bevrijden. Wanneer de ziel zich verankert met het lichaam, kan het unieke in jou, je ware potentieel, worden geactiveerd en zich ten volle manifesteren, als je werkelijk durft te staan in jouw authenticiteit en dit voluit durft te leven.

Het boek “Ik beken mijn naam” kun je bij AsmaraKlank voor € 23,50 bestellen en op www.devrijemare.nl

Wil jij meer weten en/of kennismaken met de Naamsoefening?
Kijk dan in de Agenda voor actuele data van kennismakingslessen Je naam als levenskompas en workshops Beter in balans met de kracht van je naam!
Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met de Naamsoefening? Lees dan verder

Reacties zijn gesloten.