Basistraject “Prettiger leven met oorsuizen”

 

 • Ervaar je voortdurend lawaai in je hoofd. Hoor jij een piep in je oor/oren, een hoge fluittoon, gebrom, gesis, gesuis, gezoem, gebonk en/of andere geluiden in je hoofd en verlang je naar stilte?
 • Naast het geluid in je hoofd, je oor/oren merk je dat je (soms) moeite hebt met concentreren. Mogelijk zijn er in meer of mindere mate verschijnselen als paniek, angst, slapeloosheid, frustratie, irritatie, woede, moeheid, ongeduld, somberheid, rusteloosheid, verdriet, machteloosheid.
 • Je merkt dat je steeds vaker afziet van dingen die je voorheen wel deed. Je leefwereld wordt steeds kleiner en kleiner. Je sociale contacten nemen af en je voelt je steeds eenzamer worden.
 • De situatie waarin je in terecht bent gekomen hindert jou of belemmert jou enorm in het dagelijkse leven. Misschien zelfs zodanig dat je er echt onder lijdt en bijna tot niets meer in staat bent.

Herken jij jezelf in één of meer van bovenstaande situaties?


Het horen van geluiden in je hoofd zonder dat deze door anderen zijn waar te nemen wordt tinnitus genoemd.
 In de volksmond ook wel oorsuizen. De volledige Latijnse naam is Tinnitus Aurium. Letterlijk betekent dit: gerinkel in je oren. De geluiden variëren van gesuis, gepiep, gebrom tot het horen van boor- en krekelgeluiden.

Bij veel mensen heerst een beeld over oorsuizen dat er niets aan te doen is en dat je er maar mee hebt te leren leven. Mijn ervaring als oorsuishulp is dat er vaak nog wel paden te bewandelen zijn in het beter leren omgaan met oorsuizen en het verbeteren van de kwaliteit van leven.

“Ik wil weer kunnen slapen. Ik word midden in de nacht plotseling wakker door het gepiep in mijn oren. Ik raak er volledig door uitgeput, waardoor het me steeds meer moeite kost om te werken”.
Fred  (juridisch medewerker)

“Overdag heb ik genoeg afleiding en heb ik niet zo’n last van het geluid, maar als ik wil gaan slapen komt die herrie in mijn hoofd in alle hevigheid opzetten”.
Loes  (horeca medewerkster)

Stel je voor hoe het zou zijn als…

 • Je zou weten hoe je de stoorzender in je hoofd kunt beïnvloeden, zodat je zelf weer de regie krijgt over je leven.
 • Je de technieken zou kennen om meer rust en stilte in jezelf te creëren, waardoor je energie toeneemt en weer in staat bent om (volledig) te werken en/of datgene te doen waar je blij van wordt.
 • Jijzelf het geluid in je hoofd niet meer als storend zou ervaren en er geen paniek meer is. Wat een opluchting zou dat zijn.
 • Je meer ontspannen in het leven zou kunnen staan en weer volop kunt genieten.

Met deelname aan het Basistraject “Prettiger leven mét oorsuizen” zet je stappen om dat te bereiken.

“De oefeningen van Brigitte doe ik nog regelmatig, ook tussendoor/overdag bij gelegenheid. Het is bij mij met ups en downs, dus het belangrijkste is om mezelf niet opnieuw te verliezen. Een valkuil is dat ik de oefeningen alleen doe als ik me niet goed voel. Daarom kies ik bewust momenten van rust, ook als ik me goed voel. Ik merk dan dat ik me de volgende dag nog beter voel. De oefeningen helpen mij om minder te piekeren, los te laten en te ontspannen”.
Eric  (commercieel medewerker)


Het Basistraject “Prettiger leven mét oorsuizen”:

 • Een traject van maximaal 2 maanden
 • Met 2 of 3 individuele sessies van in totaal 3 uur
 • De tips, handvatten, oefeningen en opdrachten zijn afgestemd op jouw situatie en spreken verschillende lagen (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) van jezelf aan, waar je zelf actief mee aan de slag gaat
 • Uitgangspunt is het mens-zijn. Wat heb jij nodig als mens, die op dit moment last heeft van oorsuizen, om jezelf en je leven weer in balans te krijgen

Na het volgen van het Basistraject:

 • Heb je basishandvatten en praktische oefeningen om meer rust in je hoofd en lichaam te creëren
 • Weet je welke factoren van invloed zijn op jouw oorsuizen en hoe je ze kan beïnvloeden
 • Heb je een begin gemaakt met inzicht krijgen in jezelf, je emoties, gedragspatronen en de manier hoe je in het leven staat
 • Heeft jouw helingsproces een krachtige impuls gekregen
 • Kun je een vervolgtraject volgen, mocht je behoefte hebben aan een verdere verdieping van hetgeen je geleerd hebt in het basistraject


“Brigitte is zorgvuldig en integer te werk gegaan en speelde in op mijn behoeften en vragen. Het is nu aan mij om wat ik geleerd heb zelf in het dagelijks leven toe te passen en dat lukt aardig. Brigitte gaat integer met mensen en vragen om. Speelt in op je individuele behoefte en geeft goede oefeningen die meteen bruikbaar zijn”.
Rianne  (verpleegkundige)

Voor wie?

 • Je hebt recent of in het verleden door een arts/specialist te horen gekregen dat je oorsuizen/tinnitus hebt en bent op zoek naar praktische handvatten
 • Je hebt last van oorsuizen/tinnitus en ervaart daar in meer of mindere mate hinder door in het dagelijks leven. Je hebt behoefte aan tips en oefeningen om oorsuizen beter te hanteren
 • Je hebt al langere tijd met oorsuizen/tinnitus te maken. Je kan er al enigszins mee omgaan, echter wil weten/erachter komen of jouw kwaliteit van leven mét oorsuizen nog verder verbeterd kan worden en/of prettiger kan


Nog even dit…

 • Uit ervaring weet ik hoe mensenlevens compleet kunnen veranderen na het volgen van een begeleidingstraject. Van een situatie van niet meer slapen, voortdurende stress en niet meer in staat zijn om te werken, naar een situatie van weer kunnen genieten en het oorsuizen niet meer als storend ervaren. Natuurlijk kennen deze mensen ook momenten dat het oorsuizen weer in al z’n heftigheid van zich laat horen. Ze schrikken er alleen niet meer van, omdat ze hebben geleerd wat ze in zo’n situatie kunnen doen. Ze hebben alle gereedschappen in huis om zichzelf te helpen. Dat gun ik jou ook!
 • Dit traject is een investering in jezelf, echter wordt niet door een Zorgverzekeraar vergoed.
 • De meerwaarde van het begeleidingstraject ten opzichte van het slechts volgen van 1 consult, is dat je tijdens het traject mijn hulp tot je beschikking hebt. Je gaat jouw gereedschapskist vullen met kennis, oefeningen, handvatten, meditaties en inzichten die helemaal op jou zijn afgestemd en wat jij nodig hebt. Je onderzoekt het gereedschap, probeert het uit, krijgt inzicht in wat wel en niet werkt en geeft daarmee een krachtige transformatie impuls aan jouw leven en helingsproces.

De investering in jezelf voor het Basistraject bedraagt:  € 225,- inclusief BTW voor particulieren, exclusief BTW voor ondernemers.

Wil jij aan de slag met het Basistraject “Prettiger leven met oorsuizen”?
Meld je dan aan via de contactpagina en vermeld daarbij je naam en adresgegevens, telefoonnummer, e-mail, geboortedatum.

Twijfel je ondanks alle informatie of het basistraject de oplossing is voor jou? Maak dan een afspraak voor een gratis telefonisch consult van 15 minuten waarin je je vragen voor kunt leggen.

Hartelijke groet,

Brigitte van Bourgonje

 

Disclaimer:
Aangezien oorsuizen / tinnitus geen oorzaak is, echter een uiting en gevolg is van iets anders, kan niet worden gegarandeerd dat na het volgen van een consult/begeleidingstraject dit is verdwenen. Een en ander is namelijk afhankelijk van datgene wat onder oorsuizen / tinnitus ligt (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel) en de bereidheid van de cliënt om stappen te zetten in zijn/haar innerlijke proces. Uitgegaan wordt van de situatie aan het begin van het begeleidingstraject en hoe het proces van de cliënt zich daarna ontwikkelt. Voor informatie en behandeling van het organische aspect van oorsuizen / tinnitus is het noodzakelijk om een KNO-arts/audiologisch centrum te raadplegen.
Op alle producten en diensten zijn de Algemene voorwaarden en Privacy Verklaring van toepassing. Bij inschrijving verplicht je je tot deelname aan dit traject. Er vindt geen restitutie plaats van je investering wanneer je besluit om eerder te stoppen.

Reacties zijn gesloten.