Ben jij thuis in jeZelf?

boomhuis tree-house-1778884__340Het zal je niet ontgaan zijn dat we midden in een fase zitten met orkanen en najaarsstormen. Of je daar nu wel of niet van bewust bent, dit doet iets met je, letterlijk en figuurlijk. Heb jij daar weleens bij stilgestaan?
Stel je eens voor dat jouw huis door een orkaan is verwoest en je vertrouwde omgeving er niet meer is. Hoe blijf je dan staande te midden van alle turbulentie en onzekerheid?

Dit fenomeen kun je ook op kleinere schaal bekijken. De stenen/houten woning waar je in woont als een metafoor voor je lichaam als huis, die jij als ziel bewoont. Wat doet het met jou als jouw lichamelijke huis is aangedaan door bijvoorbeeld ziekte, verwondingen, beperkingen of door grensoverschrijdend gedrag? Ben jij dan nog wel thuis in je huis of vertrek je uit je huis en staan er één of meerdere vertrekken leeg?

Op het moment dat vertrekken in jouw lichamelijke huis leeg staan, (met andere woorden –  delen van jouw lichaam zijn onbewoond of weinig met bewustzijn bewoond) kunnen indrukken van buitenaf, energieën van anderen daarin plaatsnemen. Denk bijvoorbeeld aan meningen, wensen, geloof, projecties van anderen die in jouw fysieke lichaam en psyche gaan huizen en je denken, voelen en handelen beïnvloeden. Een deel van jezelf, jouw eigenheid wordt daarmee als het ware opzij geduwd of ondergesneeuwd. Je past je aan, richt je op de buitenwereld en wat anderen vinden, waardoor je onvoldoende bent afgestemd op jezelf en jouw eigen behoeften, wensen en ideeën.

Wie jij ten diepste bent, wat jou uniek maakt en wat jij te brengen hebt in de wereld, komt dan niet volledig tot z’n recht. Dat is heel jammer voor de wereld, maar vooral heel jammer voor jezelf, omdat je daarmee (onbewust) jezelf tekort doet.

Hoe zorg je er nu voor dat jouw lichamelijke huis, weer jouw thuishaven wordt?
Hoe zorg je ervoor dat jij weer thuis bent in jeZelf?

Er is een heel eenvoudige manier voor die je daarbij kan helpen en dat is ‘De Naamsoefening’. In deze lichaamsgerichte meditatie leer je om de kracht van je eigen naam te gebruiken. Jouw eigen naam is namelijk een sleutel om jezelf dieper bewust te bewonen en jouw ware potentieel te onthullen.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe je dat doet?
Meld je dan aan voor de workshops Beter in balans met de kracht van je naam! 
Ik kan er namelijk veel over schrijven, maar zelf ervaren blijft de beste manier om ermee kennis te maken.

Tot slot nog een tip:
Besteed deze dagen wat extra aandacht aan je gronding, zodat je niet wegwaait en gaat “zweven” in je hoofd.

Hartelijke groet,

Brigitte van Bourgonje

 


Brigitte van Bourgonje
Mensen inspireren en handvatten aanreiken in hun reis op weg naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen op een authentieke wijze leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jeZelf.

©2017 Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank,  alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel geheel of gedeeltelijk gebruiken in een nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je een werkende link opneemt naar www.asmaraklank.nl en daarbij vermeld: “Door Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.