Hoe houd jij alle ballen in de lucht?

Een paar maanden geleden ben ik begonnen met jongleren. Inmiddels lukt het me om 3 ballen even in de lucht te houden. Heel anders was het toen ik net begon. De ballen vlogen alle kanten op en ik was ze continu van de grond aan het rapen. Gelukkig gaat het er momenteel een stuk rustiger aan toe. De ballen vallen echt nog wel op de grond hoor, maar ze vliegen niet meer alle kanten op.

Mijn net opgedane ervaring met jongleren is een mooie metafoor voor wat ik om me heen zie. Als ik tijdens het wachten op de trein of metro naar mensen kijk, valt me op hoe druk en gehaast mensen aan het bewegen zijn. Terwijl ze lopen zijn ze aan het bellen, checken/typen hun berichten op hun telefoon, lezen hun krantje en/of luisteren naar muziek. Sommigen lopen met een beker koffie/thee en tas in hun hand, eten hun ontbijt. Ze hebben weinig oog voor wat er om hun heen gebeurt en botsen soms letterlijk tegen andere mensen op.

Hoe gaat het in jouw leven eraan toe? Doe jij ook van alles tegelijk?
Hoeveel (figuurlijke) ballen ben jij aan het hooghouden? En lukt het je om ze allemaal in de lucht te houden of ben je er achteraan aan het hollen? Is er rust in jezelf of zit je hoofd vaak vol en vliegt veel van wat je doet alle kanten uit? Overzie je het geheel of is er chaos en heb je moeite met concentreren/focussen?

Als je het zat bent om continu te rennen, overal heen en weer te vliegen, dan is de “Oefendag voor de Naamsoefening“, zeker wat voor jou. Je krijgt dan praktische handvatten hoe je meer rust kunt krijgen in jezelf. Je leert hoe je vanuit een goede centrering in je lichaam, je de dagelijkse dingen kunt doen. Op die manier verklein je de kans dat je jezelf voorbij holt en uitgeput/gestrest op de bank te zitten.

Om je alvast een voorproefje te geven, vind je hieronder een praktische oefening om meer rust in jezelf te krijgen, die je nu al gelijk kunt doen.

  • Ga zitten op een stoel of ga liggen op de grond of op bed.
  • Leg je handen op je buik, zo’n 3 vingers onder je navel.
  • Ga met je aandacht naar het gebied onder je handen en neem een paar minuten waar wat er in het gebied onder jouw handen gebeurt.
  • Verandert er iets in je lichaam of in je ademhaling, terwijl je zo zit of ligt?

Succes!

 

Brigitte van Bourgonje
Mensen ondersteunen en begeleiden bij innerlijke transformatieprocessen is mijn passie.
Mijn specialisatie is het geven van begeleiding bij oorsuizen, tinnitus, geluidsgevoeligheid; onzekerheid, schroom om zichzelf te laten zien/horen. 

© Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank,  alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel geheel of gedeeltelijk gebruiken in een nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je een werkende link opneemt naar www.asmaraklank.nl en daarbij vermeld: “Door Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.