Je naam als krachtinstrument

“Kracht is je innerlijke vermogen om alles wat er op je pad komt aan te kunnen.
Kracht is je gave om vol te houden als je op de proef wordt gesteld.
Je groeit in kracht als je de uitdagingen van het leven met vertrouwen en volharding tegemoet treedt.”


Uit ervaring weet ik dat het zo waar is wat Linda Kavelin Popov hierboven over kracht schrijft. Als je daadwerkelijk gebruik maakt van jouw eigen kracht, gebeurt er iets wat vele malen groter is dan jezelf. Makkelijker gezegd dan gedaan zul je misschien denken. Als jij tot degene behoort die graag meer gebruik wil maken van zijn/haar innerlijke kracht, alleen nog niet precies weet hoe, lees dan verder.

20180117 paard horse-1201143_1920In vroegere tijden kon de mens zich alleen voortbewegen via z’n eigen benenwagen. Hij droeg z’n eigen lasten, bewoog zich traag voort en was vastgeklonken aan de aarde. Dit alles veranderde toen paarden werden getemd en dit dier zijn kracht ter beschikking stelde aan de mensheid. Het paard kon met gemak zware lasten over een grote afstand vervoeren, de mens verwierf op de rug van het paard een enorme vrijheid en kon zich vanaf toen ‘zo snel als de wind’ verplaatsen. Niet voor niets wordt nu nog steeds het vermogen van motoren uitgedrukt in paardenkrachten, oftewel pk.

De kracht van de mens zit verborgen in de naam die bij de geboorte is geschonken. Bewust gebruik ik het woord ‘geschonken’, omdat je naam een geschenk is voor je huidige leven hier op aarde. In jouw naam ligt het verleden, het heden en waar je naartoe aan het bewegen bent opgesloten, als zaad dat tot bloei wil komen. Jouw naam geeft je de mogelijkheid om innerlijk te reizen en jouw eigen (paarden)kracht vrij te maken, ten dienste van datgene waar jij je toe geroepen voelt in dit leven om aan bij te dragen.

Mijn bijdrage is onder andere om je van de kracht die in jouw naam verborgen zit bewust te maken en je al datgene aan te reiken, om je naam als krachtinstrument te kunnen gebruiken. Je leest er meer over op Beter in balans met de kracht van je naam.  Wanneer jij authentiek jezelf bent, jouw eigen ruimte inneemt en doet waarvoor je bent bedoeld, help je niet alleen jezelf, maar straal je dat ook uit naar je omgeving. Het effect ervan is dan vele malen groter dan je zelf ooit beseffen kunt.


B2016aBrigitte van Bourgonje
Mensen inspireren en handvatten aanreiken in hun reis op weg naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen op een authentieke wijze leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jeZelf.

© 2018 Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank,  alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel geheel of gedeeltelijk gebruiken in een nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je een werkende link opneemt naar www.asmaraklank.nl en daarbij vermeld: “Door Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.