Word jij gezien?

Diep van binnen verlangt ieder mens om herkend, erkend en gezien te worden. Tegelijkertijd is er angst, hoe paradoxaal ook, om gezien te worden. Waar heeft dat mee te maken? Wat maakt nu dat het voor veel mensen zo lastig is om zich werkelijk te laten zien?

spiegel lake-430508_960_720Zichtbaar worden voor anderen betekent ook zichtbaar zijn voor jezelf. Veel mensen zijn daar bang voor en vermijden het liefst de spiegels die hun liefdevol weerspiegelen wie ze zijn. Je kunt het woord spiegel enerzijds heel letterlijk opvatten, echter mensen om je heen, dieren, de natuur, situaties kunnen ook als spiegels fungeren. Wanneer je daarvoor openstaat, kunnen ze je helpen en uitnodigen door hun weerspiegeling om delen in jou, die wat meer belicht mogen worden, te laten zien. De schaduw in jezelf wil namelijk ook graag het licht zien en niet continu in het donker zijn.

Bewust worden wie je bent en jezelf in de buitenwereld tonen zoals je bent, is een proces. Als kind waren we onszelf, echter dit is bij de meeste mensen ondergesneeuwd geraakt. Veelal wordt (onbewust) een rol aangenomen. Een deel van wie je bent staat op de voorgrond en treedt naar buiten, echter de wezenlijke, authentieke jij, blijft vaak nog verborgen. Het maakt immers kwetsbaar om je ware jij, degene die je ten diepste bent, te laten zien. Tegelijkertijd maakt het ook heel krachtig als jij jezelf vanuit je kwetsbaarheid durft te tonen.

Vanaf de buitenkant gezien worden mensen die veel invloed, aanzien, status, geld, een goedlopende baan of onderneming hebben, vaak als succesvol beschouwd. Qua innerlijke ontwikkeling en authenticiteit kan dat precies het tegenovergestelde zijn, wanneer ze zich alleen richten op materiële zaken en zichzelf vereenzelvigen met de rol die ze hebben aangenomen. Wanneer dat door omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte, ontslag, faillissement e.d.) wegvalt, zijn ze helemaal ontredderd, weten niet meer wie ze zijn en komen in een persoonlijke crisis terecht.

Wat er ook gebeurt, ieder mens heeft de kracht in zich om moeilijke situaties het hoofd te bieden. De naam die je draagt kan daarin een belangrijke bijdrage in spelen. In je naam ligt namelijk besloten welke opdrachten, uitdagingen je in jouw leven tegenkomt om je ware potentieel, dat wat als een zaadje in jou zit, volledig tot bloei te laten komen.

In mijn programma “De kracht van je naam!” leer ik jou hoe jij jouw eigen naam kunt gebruiken om bijvoorbeeld:
– lastige situaties in jouw leven vol te houden
– meer zichtbaar te durven zijn
– te ontdekken wie je van nature bent en wat jij de wereld te brengen hebt
– meer vitaliteit en vreugde in je leven te creëren

De basismodule legt een stevige basis om zelfstandig met de kracht van jouw naam aan de slag te kunnen. Ook echt een aanrader voor hulpverleners die cliënten begeleiden om meer verantwoordelijkheid te leren nemen voor zichzelf en de situatie die ze als een belemmering in hun leven ervaren.
In Wormerveer gaat op zondag 22 oktober een basismodule van start. Er zijn nog een paar plekken vrij, dus meld je snel aan, als je mee wilt doen. Lees verder

Wil je liever eerst kennismaken?
In het najaar kun je op diverse plaatsen in Nederland terecht voor een introductie over De kracht van je naam!. Zondag 1 oktober in Wormerveer, zaterdag 7 oktober in Dordrecht, donderdag 12 oktober in Rotterdam. Raadpleeg voor overige data de Agenda. Op die manier kun je er op een laagdrempelige manier eens ervaren en kennis mee maken. Klik hier voor meer informatie.  

Hoe meer jij bent wie je ten diepste bent, hoe meer liefde en vrede er is op aarde.
Een betere wereld begint immers bij jezelf.

Ik wens je een mooie dag toe vol vrede in jezelf.

Hartelijke groet,

Brigitte van Bourgonje

 


Brigitte van Bourgonje
Mensen inspireren en handvatten aanreiken in hun reis op weg naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen op een authentieke wijze leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze bedoeld zijn, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jeZelf.

©2017 Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank,  alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel geheel of gedeeltelijk gebruiken in een nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je een werkende link opneemt naar www.asmaraklank.nl en daarbij vermeld: “Door Brigitte van Bourgonje – AsmaraKlank”.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.