Ontdek je stem en zing je vrij

  • Heb je altijd al eens iets met je stem willen doen?
  • Ben jij benieuwd wat jouw ware klank is?
  • Wil je de basisbeginselen van het zingen en/of improviseren eigen maken?


In de cursussen “Ontdek je stem en zing je vrij” staan het spelen en ervaren van de eigen stem, klank en beweging op de voorgrond.
 We gaan aan de slag met klinkers en medeklinkers en creëren gaandeweg door middel van stem- en klankimprovisatie, unieke klanklandschappen om meer vertrouwd te raken met de stem en het zingen van klanken. Aan de hand van eenvoudige liederen uit de Wereldmuziek zingen en onderzoeken we spelenderwijs de bouwstenen van een lied, zoals maat, ritme en melodie. De lessen worden stap voor stap opgebouwd en hebben een doorgaand karakter. Het gaat hierbij niet om mooi zingen of het instuderen van bladmuziek.

De lessen zijn bedoeld voor volwassenen die:

  • weinig zangervaring hebben, een beginner zijn op het gebied van werken met stem;
  • de basisbeginselen van het zingen / improviseren willen leren;
  • van zichzelf vinden dat ze niet kunt zingen, schroom hebben om te zingen en/of een blokkade ervaren tijdens het zingen/spreken;
  • door middel van werken met stem aan hun gezondheid willen werken;
  • op een intuïtieve manier willen leren zingen / werken met stem.

Heb je al veel zangervaring en/of ben je  coach, therapeut, leerkracht, (yoga)docent die zang/werken met stem wil gebruiken in je lessen/begeleiding, neem dan eerst contact op voordat je je inschrijft voor de groepslessen.

Ontdek hoe helend en bevrijdend zingen kan zijn als je ruimte geeft aan dat wat er is.
Plezier en ontspanning staan voorop, al kun je de les ook gebruiken als middel om inzicht te krijgen in jezelf. Wetenschappelijk is zelfs bewezen dat zingen goed is tegen stress. In de lessen wordt gebruik gemaakt van stemoefeningen uit de Werbeck zangscholing, methode Lichtenberg, klankimprovisatie en ontspanningsoefeningen. Je hoeft geen ervaring met zingen te hebben.

Op dit moment worden er geen lessen aangeboden.

Wil je individueel aan de slag? Ga dan naar Stem-onthulling

Reacties zijn gesloten.