Reacties

Cyrilla Goeijenbier (voormalig muziektherapeut)
De workshop “Leren leven met oorsuizen, hoe doe je dat?” was de aanleiding dat ik contact opnam met Brigitte. Door een erfelijke belasting gaan mijn gehoor en evenwicht steeds verder achteruit en ik wilde weten of ik voor het oorsuizen, waar ik ook last van had, nog wat handvatten en oefeningen kon krijgen. Tijdens een individueel consult kreeg ik specifieke stem- & klankoefeningen, waaronder het zingen voor mijn oren. Nadat ik bij Brigitte ben geweest kon ik in eerste instantie niet tot zingen komen. (wat de oren vragen) In het begin heb ik vooral veel chrotta (Keltische cello) gespeeld om beter te kunnen aarden. Na een tijdje kon ik zingen en  dat was heerlijk. Lekker vrij en de hond ging meedoen. Lekker howlen.
Het oorsuizen is niet weg, maar is meer op de achtergrond geraakt. Als het stil is hoor ik het nog wel. Af en toe als ik te druk ben, of te druk doe, dan vraagt het oorsuizen aandacht en ga ik weer lekker staan howlen. Alles bij elkaar heeft Brigitte me goed op gang geholpen en gaf het consult een flinke aanzet in mijn verdere ontwikkeling.

 

Rianne
“Hoe ga ik om met mijn irritatie? Wat wil/voel ik nu echt? Wat is van mij en wat is van de ander? Wat kan ik doen om minder last te hebben van opmerkingen van anderen? Met deze vragen kwam ik bij Brigitte. Ik hoopte handvatten te krijgen om hier beter mee om te gaan, die vooral praktisch waren en toepasbaar voor mij. Dit heb ik zeker gekregen. Brigitte is zorgvuldig en integer te werk gegaan en speelde in op mijn behoeften en vragen. Het is nu aan mij om wat ik geleerd heb zelf in het dagelijks leven toe te passen en dat lukt aardig. Ik beveel Brigitte zeker aan. Ze gaat integer met mensen en vragen om. Speelt in op je individuele behoefte en geeft goede oefeningen die meteen bruikbaar zijn”.

 

Eric (medewerker binnendienst)
“Hoewel ik al 4,5 jaar leef met menière en tinnitus, had ik opeens een enorme terugval en weer veel last van oorsuizen. Van de KNO arts kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven en hij gaf me een recept mee voor een medicijn. In diezelfde week startte ik met de sessies bij Brigitte. In totaal 3 keer. Ze gaf me veel inzicht in mezelf. De oefeningen die ik meekreeg waren gelijk toepasbaar en heel praktisch. Ik kan me enorm druk maken om situaties die er zijn gebeurd. Ik heb dan geen rust in mijn hoofd en blijf malen, wat me veel energie kost. Op aanraden van haar ben ik na mijn werk trampoline gaan springen om mezelf te ontladen van alle gedachten en indrukken. Het was een grote overwinning voor me om dat zonder gene te doen. De gedachte “Wat zullen anderen er wel niet van denken”, kon ik naast me neerleggen. Ik deed het gewoon omdat het goed voor mij was en ik het wilde.

De oefeningen van Brigitte doe ik nog regelmatig, ook tussendoor/overdag bij gelegenheid. Het is bij mij met ups en downs, dus het belangrijkste is om mezelf niet opnieuw te verliezen. Een valkuil is dat ik de oefeningen alleen doe als ik me niet goed voel. Daarom kies ik bewust momenten van rust, ook als ik me goed voel. Ik merk dan dat ik me de volgende dag nog beter voel. De oefeningen helpen mij om minder te piekeren, los te laten en te ontspannen. Het bracht me op het spoor van mindfulness en meditatie. Wat de sessies me hebben gebracht is dat ik meer van mijn kinderen kan genieten, door meer in het moment te leven. Ik geniet daar erg van. Alles bij elkaar geeft het me ook meer zelfvertrouwen”.

 

Reacties n.a.v. Kennismakingsdag Stem, Bewustwording & Hooggevoeligheid
“Dank je wel voor deze mooie dag vol afwisseling. Voor mij een bevestiging van wat ik al wist. Een herinnering aan wat ik vergeten was en inzichten in nieuwe dingen of hoe ik ook anders tegen de dingen aan kan kijken. Hoe woorden niet kunnen zeggen wat klanken wel kunnen zeggen. Hoe meditatie je kan brengen waar je verstand niet bij kan”.

“Deze dag bracht mij het besef dat ikzelf de antwoorden in mij heb. Dus meer vertrouwen daarop, maar ook zelf meer in de hand heb om meer in balans te komen. Mijn inzicht was dat ik graag oprechte betrokkenheid voel met anderen. Maar heb het ook juist nodig meer verbondenheid met/in mijzelf te vinden”.

“Ik vond het leuk om geluiden te maken in het begin van de ochtend. Emotie en stem hebben mij geraakt”.

“Deze dag bracht mij het besef dat ik meer met mijn lichaam moet werken en minder met mijn hoofd. Het was een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Herkenning door verhalen van anderen. Afwisseling van thema’s en werkvormen. Fijne sfeer en locatie, lekkere lunch.Toepasselijke woorden die me mochten toevallen vandaag”.

“De dag bracht me: Rust, herkenning/erkenning, inspiratie. Goede en duidelijke uitleg. Fijne oefeningen om te aarden. Nieuwe inzichten. Het is een prachtige plek, een mooie tuin en heerlijke lunch – goed verzorgd!”

“Ik ben geïnspireerd geraakt om dingen te onderzoeken en verder te kijken wat de onderwerpen met mij doen. Deels ben ik bevestigd en deels zijn er nieuwe steentjes bij gekomen. Ik ben enthousiast over de dag en ook ontroerd om “gelijken” te ontmoeten.”

 

Marit van der Meulen (Schrijfcoach – Zinnazin.nl)
“Ik heb Brigitte’s hulp ingeschakeld op het moment dat ik even vast zat in mijn leven. Ze laat je contact maken met je ware zelf, waardoor je antwoorden vindt. Ze vertelt je niet wat je moet doen, maar laat het je zelf ervaren door speelse en nuttige oefeningen. Brigitte werkt heel erg vanuit het hier en nu waarmee ze naadloos aansluit op je realiteitsbeleving. Na haar begeleiding voelde ik me weer in balans en wist ik hoe ik verder moest.”

 

Guido Makor (social media trainer – Computaal)
Veelal denken mensen wel een antwoord te weten op de vraag “Wie ben ik?”. Via individuele begeleiding en met een enorme dosis geduld en haar opvallend rustige uitstraling zorgt Brigitte er voor dat je je ook echt bewust wordt van wie je bent. Tijdens dat bewustwordingsproces krijg je van haar 100% aandacht voor je innerlijke groei, je sensitiviteit en je innerlijke rust.
Ik beschouw mijn sessies bij Brigitte als rustpuntjes en heb door haar veel rust gevonden in de jachtige wereld van IT, social media en ondernemen, onder meer door middel van meditatie oefeningen.
Je bent het bijna aan jezelf verplicht om een afspraak te maken met Brigitte en die rust ook zelf te ervaren!

 

Maria (peuterleidster)
Ik ben bij Brigitte terechtgekomen via mijn muziektherapeute. Ik had veel last van mijn keel, heesheid, keelpijn en had een grote weerstand tegen praatsessies. Ik verwachtte stemoefeningen en ik hoopte dat ik door het oefenen kon wennen aan mijn nieuwe, lagere stem. Al snel begreep ik dat je stem te maken had met hoe je op dat moment in je vel zit. Ik kwam erachter dat ik moeite had om naar mijn gevoelens te kijken. Ik liep daar altijd (letterlijk) voor weg. Op allerlei verschillende manieren, bijvoorbeeld ademhalings- en loopoefeningen, inkleuren van tekeningen, klanken zingen, leerde ik mezelf en mijn stem kennen.

De sessies hebben me handvatten gegeven om mezelf te gronden en te beschermen. Ik durf beter naar mezelf te luisteren en ik vlucht nu niet meer naar buiten. Ik ben minder bang geworden voor praatsessies en het kijken naar mezelf.

 

Marja (marketingtrainer & coach)
Ik merkte dat ik na een aantal dagen trainingen verzorgen, mijn stem het steeds vaker liet afweten. Ik hoopte erachter te komen wat daar de oorzaak van was op zowel fysiek als energetisch niveau.
Door de sessies heb ik meer inzicht gekregen in mezelf. Ze maakten me bewust hoeveel effect het (niet) mezelf zijn heeft, op mijn stem. Ik kan de sessies van harte aanbevelen omdat er veel breder naar je stem en klank wordt gekeken, dan alleen het technische aspect.

 

 

Reacties zijn gesloten.