Vooruitblik naar 2024

De laatste maand van het jaar 2023 is begonnen. Een maand vol feestelijkheden (voor zover dat mogelijk is), afronding van allerlei zaken en vooruitblikken naar het nieuwe jaar. 2024 is het jaar van de 8 als je de afzonderlijke getallen 2 + 2 + 4 bij elkaar optelt. Zelf associeer ik de 8 met de lemniscaat, waarin er een balans is tussen binnen en buiten, boven en beneden, voor en achter.

De lemniscaat wordt ook wel eeuwigheidssymbool of oneindigheidssymbool genoemd, waar alles energie is en in beweging zonder begin en eind. De lemniscaat is een heel krachtig en helend symbool om mee te werken. In mijn vormtekenlessen komt hij vaak aan bod. De rechtopstaande 8 heeft een andere werking dan de liggende 8. Dat wordt door het bewegen en tekenen ervan goed voelbaar. Voor mensen die moeite hebben om bij zichzelf te blijven en/of het lastig vinden om te gronden/aarden, is het werken met de 8 echt een aanrader.

In 2024 start mijn nieuwe activiteitenprogramma Tijd voor MIJ. We leven in roerige tijden die nog wel een x-aantal jaren zullen aanhouden. Door alles wat dagelijks op ons afkomt, vergeten we vaak onszelf. We moeten veel, hebben overvolle agenda's en komen nauwelijks toe aan momenten van rust, ontspanning en reflectie. Als je zelf niet af en toe op de rem trapt en een pas op de plaats maakt, is de kans groot dat je lichaam je op een gegeven moment in de steek laat. Je raakt uitgeput, krijgt fysieke/mentale klachten en/of een ziekte waar je niet op zit te wachten.

Het activiteitenprogramma Tijd voor MIJ is er voor jou! Om je de mogelijkheid te geven, momenten voor jezelf in je agenda te creëren. Zodat je achteraf niet zegt: “Had ik maar…. beter naar mijn lichaam geluisterd; de signalen eerder gezien; meer tijd voor ontspanning en rust ingepland.

Tijd voor MIJ bestaat uit:

  • Tijd voor MIJ - Meditatie: Een moment voor jezelf om te ontspannen, onthaasten, verstillen, reflecteren, dichter bij jezelf te komen en innerlijk meer in balans.
  • Tijd voor MIJ - Allerlei: Een bijeenkomst die draait om de vraag die in je leeft en verbonden is met jouw persoonlijke proces. De vraag waar je mee bezig bent, een antwoord voor zoekt, meer inzicht in wil krijgen en/of mee aan de slag wilt gaan.
  • Tijd voor MIJ - Vormtekenen: Een ontdekkingsreis via het tekenen van lijnen en vormen naar het vinden van jouw eigen midden.
  • Tijd voor MIJ - Consult: Een consult waarin je je vragen kunt voorleggen en handvatten krijgt aangereikt om jezelf te ontspannen, te onthaasten en innerlijk meer in balans te komen.

In de agenda vind je een overzicht van alle activiteiten, waaronder ook de cursus Zingen in klankentaal en de workshops Zingen voor Vrede.

Ik wens je een fijne decembermaand toe, met heel veel licht en kracht.


©2023 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...