Dank je wel dat jij er bent

"Wat doe je voor werk?" is een veelgestelde vraag. Veelal wordt daarmee gerefereerd naar een baan waarvoor je betaald wordt door een werkgever of het werk dat je verricht als (zelfstandig) ondernemer.

Voor sommige mensen leidt de vraag "Wat doe je voor werk?" tot enige ongemakkelijkheid, schuldgevoel, schaamte omdat ze geen betaald werk hebben. Bijvoorbeeld omdat ze niet in staat zijn om te werken, terwijl ze dat wel graag willen. Ze ziek, (arbeids)gehandicapt, werkloos zijn. Ze de zorg voor de kinderen, ouders, buren of andere geliefde dierbaren op zich hebben genomen. Vrijwilligerswerk doen. Mantelzorger zijn. Bezig zijn met bewustzijnswerk, persoonlijke ontwikkeling en innerlijke groei. Energetisch werk ten behoeve van de aarde of op een andere wijze hun leven (al dan niet gedwongen door de omstandigheden) invullen.

Tegen al degene die zich in bovenstaande herkennen zeg ik DANK JE WEL voor jouw bijdrage aan het grote geheel, vanuit wie jij nu bent. Mogelijk krijg je nu niet de waardering en erkenning voor al het onzichtbare werk dat je verricht. Mogelijk ben je zelf niet eens bewust dat je wezenlijk werk verricht. Jij bent van betekenis, in de meest brede zin van het woord. Dat mag wel eens worden gezegd. Dus... DANK JE WEL dat jij er bent.

Natuurlijk ben jij, als je betaald werk verricht of verricht hebt, ook enorm van betekenis en waardevol. Laat ik daarover helder zijn. Ook een groot DANK JE WEL voor jou.

Wanneer je bij al het werk dat je verricht, zichtbaar of onzichtbaar een steuntje in de rug kan gebruiken, overweeg dan eens om een NaamAnalyse te laten doen. Op een snelle en eenvoudige manier geven de letters van je naam helderheid in jezelf, je huidige situatie en wat mogelijk nodig is om vanuit geduld en vertrouwen, het vol te houden in de ontwikkelingsfase waar je nu bent. Het kan ook zijn dat je naam bevestigt wat je diep van binnen al lang weet. Meer informatie tref je aan op NaamAnalyse.

©2021 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...