Ga jij mee met de stroom?

Je kent vast wel van die momenten dat alles lekker loopt. Je zit in de flow en alles gaat vanzelf. Soms zijn er momenten dat niets vanzelf gaat. Je computer of telefoon vertonen opeens kuren. Je zit niet lekker in je vel. Er zijn problemen op het werk en/of in de thuissituatie. Je stoot je elleboog of struikelt over je eigen benen. Kortom frustratie, onmacht, wanhoop, woede, verdriet of welke emoties dan ook komen opeens voorbij. Wat doe je dan?

Neem even een minuut de tijd om je gedachten hierover te laten gaan. Durf jij je frustratie, onmacht, wanhoop, woede, verdriet letterlijk in de ogen te kijken door voor een spiegel te gaan staan? Of wuif je het weg, parkeer je het of doe je net alsof het er niet is en ga je door?

Wanneer je open en oprecht je emoties durft aan te kijken, wordt helder wat er werkelijk speelt. Open zijn betekent stromen, niet star vasthouden aan angst en weerstand. Je ware aard is openheid. Je hoeft die niet te bereiken, want je bent al open. Het is de geest die gesloten is, vastzittend in bepaalde overtuigingen die voortkomen uit je geconditioneerde ervaringen.

Mogelijk is de onderliggende boodschap wel dat je meer rust mag nemen of dat het belangrijk is dat je meer opkomt voor je zelf en je eigen grenzen aangeeft. Als je zoekt naar kalmte, veiligheid, welvaart en liefde, weet dan dat die al bestaan. Je hoeft ze alleen maar te voelen en te zien. Als je dat doet, dan zullen de oude illusies, die worden gevoed door verouderde overtuigingen en denkpatronen, oplossen en je energie zal ze overstijgen - waardoor je meer wordt wie je bent.

Wil beter gecentreerd zijn in jezelf? Heb je behoefte aan meer ontspanning in je leven?
Kijk dan eens op NaamAnalyse of dit iets is voor jou en/of lees de ervaringen van mensen die de Naamsoefening doen.

©2021 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...