IK-Kracht, de kracht van het IK

Soms zijn er van die fasen in het leven dat alles op zijn kop staat. Alles gaat anders dan je gewend bent en je wordt voortdurend uitgedaagd om flexibel mee te bewegen enerzijds en anderzijds daarbij de rust in jezelf te bewaren binnen alle turbulentie die er is. Of je nu te maken hebt met bijvoorbeeld ziekte, een scheiding, het verlies van een baan, woning, geldtekort, een overgaan van een geliefde dierbare. Opeens is er een situatie in je leven waarbij alle zeilen moeten worden bijgezet en er geen routebeschrijving is. Je hebt je over te geven aan dat wat is...

Hoe blijf je dan overeind? Wat is nodig om jezelf niet te verliezen in alle turbulentie? Een algemeen, voor alle situaties passend antwoord hierop is helaas niet te geven. Wel weet ik uit ervaring dat in zo´n situatie een heldere focus, rust en een goede gronding van essentieel belang is. Vergelijk het maar met een orkaan. In het oog van de orkaan is het windstil, buiten het oog raast de storm.

Eén van de dingen die je kunt doen is je IK-Kracht aanspreken.
Je doet dit door het woord IK in jezelf te herhalen (in stilte of hardop), vanuit eenvoud en zelfaanvaarding. Het resoneren van het woord IK helpt razendsnel in stresssituaties of moeilijke tijden in het leven. Dit simpele, echter krachtige woord
1. brengt je in jouw eigen centrum;
2. geeft je focus en helpt jou vanuit neutraliteit de situatie te bekijken;
3. zorgt ervoor dat je energieveld wordt gereinigd van projecties van derden en energetische aanklevingen die niet van jou zijn.

Zoals met alles is het handig om iets nieuws aan te leren wanneer je niet in een noodsituatie bevindt. In alle rust kun je dan ontdekken wat het in jezelf herhalen van het woord IK met je doet. Mogelijk kom je tot de ontdekking dat het in eerste instantie niet lukt om het woord IK uit te spreken. Misschien kom je verschillende IKKEN in jezelf tegen, zoals het ego-ik, de kritische-ik, enzovoort. Ga op ontdekkingsreis en geef niet te snel op of doe het af als te simpel, het zal wel niet werken. Je doet daarmee echt jezelf tekort. Het IK die jouw wezenlijke IK-Kracht aanspreekt, is jouw natuurlijke IK, degene die jij in essentie bent.

Wanneer je het woord IK omdraait krijg je het woord KI. KI betekent levensenergie, innerlijke kracht, energie van het middelpunt van je lichaam. Dit KI punt bevindt zich ongeveer 3 vingers onder je navel. Wanneer je je handen op dit KI punt legt, terwijl je in jezelf of hardop het woord IK resoneert werkt het nog krachtiger. Zeker als je daarbij ook je voeten plat op de grond zet en rechtop zit voor een goede aarde-kosmos verbinding.

Wil je meer weten over IK-Kracht? Kijk dan eens op NamenWerk of dit iets is voor jou.
Ik wens je veel IK-Kracht toe.

©2022 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...