Innerlijke vrede in je hart

Wat leeft er in je hart? Wat heeft ze nodig? Wat heeft ze je te zeggen? Om je hart te kunnen openen is het zo van belang dat ze zich veilig voelt. Hoe vaak is je hart niet gekwetst of is ze bang om emoties en pijn te voelen? Ter bescherming van je hart, bouwde je een muurtje of zelfs een hele dikke muur. Je warme hart wordt dan zo koud als ijs en je hoofd wordt heel goed in het vinden van allerlei redeneringen om maar niet te hoeven voelen.

Hoe breng je je hoofd en hart meer bij elkaar, zodat ze vrienden worden en liefdevol gaan samenwerken? Zingen, muziek maken/luisteren, meditatie kunnen daarin heel helpend zijn. Door jouw hart te helen van alle pijnen, stormen en aardbevingen die ze heeft ondergaan en doorstaan kan ze een zuiver instrument van vreugde, liefde, wijsheid, waarheid en vrede worden. Je zult begrijpen dat dit een proces is en niet van de een op de andere dag is gerealiseerd. Bewustzijn is een eerste stap. Vrede op aarde begint immers bij innerlijke vrede in je hart.

Op zondag 10 maart en 21 april gaan we Zingen voor Vrede. In deze workshop verbinden we ons, vanuit stilte en aandacht, op verschillende manieren met ons hart. We schrijven en tekenen, spreken en bewegen, neuriën en zingen. Na onze eigen innerlijke reis met ons hart, zingen we vanuit ons gezamenlijke hart, voor Vrede in de wereld. Ieder op zijn/haar unieke wijze en manier. In liefde, licht en vertrouwen.

Zing je mee? Meer informatie vind je op Zingen voor Vrede.


Brigitte van Bourgonje helpt volwassenen in verbinding te komen met hun ware natuur, zodat ze datgene in hun leven kunnen doen, waar ze in essentie voor zijn bedoeld. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Ze is docent, begeleider en impulsgever op het gebied van Zelf-Bewust-Zijn en heeft zich gespecialiseerd in NamenWerk en StemWerk. 

©2024 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...