Je kunt zoveel meer met je naam [2]

NamenWerk Driedaagse 10 t/m 12 november 2023 18.00 uur

In dit tweede deel van 'Je kunt zoveel meer met je naam', vertel ik je hoe NamenWerk is ontstaan? Ik neem je hiervoor graag mee naar een retraitecentrum in Exloërveen, met een prachtige stiltetuin, waar in de lente van 2022 een netwerkbijeenkomst werd gehouden. Ik kwam daar in gesprek met een vrouw, die veel interesse had in mijn verhaal over namen. Terwijl ik aan het vertellen was zei ik opeens: ".... en het NamenWerk wat ik doe….”. Het was een heel speciaal moment. Ik werd er stil van. Nog niet eerder had ik dit woord gebruikt. Het werd me gewoon ingegeven.

Achteraf gezien ligt deze naam zo voor de hand. Het werken met namen – NamenWerk. Toch is er een reis van 11 jaar aan vooraf gegaan. Een reis die in 2011 begon tijdens een zomerweek van Marieke de Vrij in Drenthe, waar ik voor het eerst kennismaakte met De Naamsoefening. Een lichaamsgerichte stilteoefening aan de hand van je naam. De eenvoud van deze stilteoefening raakte me diep. Jarenlang was ik op zoek geweest naar allerlei manieren om mezelf te gronden en hoe ik kon leren omgaan met mijn hoge sensitiviteit. Het leren kennen van De Naamsoefening was een groot geschenk. Ze heeft me sindsdien niet meer losgelaten.

Wil je ervaren hoe de Naamsoefening gaat? Klik dan op korte versie van de Naamsoefening om de audio opname te beluisteren.

In het begin deed ik de Naamsoefening vooral ’s avonds voordat ik ging slapen. Het was voor mij een heel fijne manier om daarmee de indrukken van de dag los te laten. Door het regelmatig oefenen is de Naamsoefening zo eigen geworden, dat ik hem naar behoefte gedurende de dag kan inzetten. Bijvoorbeeld voordat ik een afspraak heb of ga lesgeven, om goed gecentreerd aanwezig te zijn in het moment. Ik doe de Naamsoefening tijdens het wandelen en op plekken waar heel veel tegelijk mensen zijn, zoals in de trein/metro, in de rij bij de kassa van een winkel. Lees verder als je meer wilt weten over mijn ervaringen met de Naamsoefening.

In 2013 werd ik gevraagd of ik wilde deelnemen in een groep die het boek over de Naamsoefening aan het voorbereiden was. Meteen was ik enthousiast en ging er een vreugdegevoel door me heen. Al vrij snel werd ik contactpersoon / ambassadeur van de Naamsoefening bij De Vrije Mare (de stichting rondom het werk van Marieke de Vrij). Ik coördineerde de trainingsdagen over de Naamsoefening en zorgde ervoor dat alle vrijgegeven informatie overzichtelijk op papier kwam. Ik startte met het geven van lessen en workshops rondom de Naamsoefening en hielp mee met de verspreiding van het boek ‘Ik beken mijn naam’, dat in 2017 verscheen.

Op verschillende plekken in Nederland en onder namen als "De helende kracht van je naam", "Mediteren maar dan anders", "Beter in balans met de kracht van je naam", "Je naam als levenskompas" heb ik in de afgelopen jaren, via workshops en cursussen, bekendheid gegeven aan de Naamsoefening. Gaandeweg merkte ik dat veel mensen het lastig vonden om zelf geregeld met de Naamsoefening aan de slag te gaan. Door de veelbezetheid en drukte van alledag lukte het veel mensen niet, om zich ertoe te zetten om deze ontwikkelingsweg met hun naam te gaan.

Was er niet een snellere manier om inzicht te krijgen met je naam? Om aan die vraag tegemoet te komen, ontstond in 2019 de NaamAnalyse. Een individueel consult waarin met de letters van de naam, op intuïtieve wijze, woorden worden gecreëerd, waarlangs een verhaal zich ontvouwt dat snel helderheid en/of inzicht geeft in jezelf, je huidige situatie, je werk of levensdoel. Lees verder.

Door mijn eigen ontwikkeling werd me steeds duidelijker hoe veelomvattend het werken met je naam is. Het is als een op maat gemaakte levenstraining, die continu meebeweegt met alle uitdagingen en beproevingen. Waarbij je ballast van het verleden, diepliggende traumalagen van ooit, belemmerende gedachten en overtuigingen, projecties van derden leert onthechten, om steeds authentieker in het leven te staan en trouw te blijven aan je ware natuur. Veelvuldig heb ik in dit proces ook gebruik gemaakt van (familie)opstellingen. Zo ontstond op een gegeven moment de NaamOpstelling. Een combinatie van een NaamAnalyse en een (familie)opstelling, om heel gericht een bepaald vraagstuk onder de loep te nemen. Klik hier om meer te lezen over een NaamOpstelling.

De reis over het ontstaan van NamenWerk, die in 2011 begon, is inmiddels beland in het heden, op 11-11-2023. NamenWerk is een verzamelnaam voor begeleiding, cursussen en workshops rondom je naam én met je naam. Ze is nog nieuw, onbekend en volop in ontwikkeling. Zoals met alle reizen die je gaat, begint de reis met het zetten van een eerste stap. Deze NamenWerk Driedaagse is zo'n eerste stap, om dit wezenlijke werk met namen, bij een breder publiek bekendheid te geven.

In een volgende mail komt aan bod wat je met NamenWerk kunt en hoe je met jouw naam, op een positieve wijze kan bijdragen aan de huidige tijd waarin we leven.

Spreekt NamenWerk je aan? Maak dan een afspraak via Contact. Wil je iemand verrassen met een cadeaubon voor een NamenWerk consult? Klik op Cadeaubon. Een cadeaubon van 60 of 90 minuten is in te wisselen voor een NaamAnalyse, een NaamOpstelling, een NamenWerk (vervolg)consult of een individuele les NaamZingen.

Meld je aan voor de inspiratiemail via de oranje button aan de zijkant, als je op de hoogte wilt worden gehouden van activiteiten rondom NamenWerk.

©2023 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...