Je naam is een spiegel van wie je bent

NamenWerk Driedaagse 10 t/m 12 november 2023 18.00 uur

De naam die je draagt heb je niet zomaar gekregen. Ze is verbonden met je huidige aardse levensreis en is een spiegel van wie je bent. Je naam is zoveel meer dan alleen een stel woorden bestaande uit klinkers en medeklinkers. Je naam heeft een klank, een trilling en is een energetische blauwdruk waarin jouw levenspotentieel ligt opgeslagen, die zich gaandeweg je leven ontvouwt. Zie het als een ruwe diamant die steeds verfijnder geslepen wordt, zodat alle schitteringen, kleuren en nuances steeds meer en meer tot haar recht komen.

In je leven vinden allerlei gebeurtenissen plaats. Mooie en minder mooie, vrolijke en verdrietige, zware en lichte beproevingen en uitdagingen komen voorbij. Ze geven jou de gelegenheid om als mens innerlijk te kunnen groeien. Door al deze indrukken krijgt je naam een geschiedenis, waardoor de oorspronkelijke resonantie van je naam, die bij je geboorte aanwezig was, vertroebeld raakt. Ook de familiegeschiedenis kan hierin een rol spelen, omdat je bijvoorbeeld vernoemd bent naar een familielid. De manier waarop je naam is/wordt uitgesproken tijdens je leven kan eveneens een impact hebben. Zeker als dit op een niet liefdevolle wijze gebeurt / is gebeurd.

Om je naam schoon te maken en te ontdoen van al deze indrukken, kan NamenWerk van betekenis zijn. Het werken met je naam, helpt je om je eigen naam dieper te gaan bewonen. Het zorgt ervoor dat de klankkleuren van je naam zuiverder kunnen resoneren, vanuit haar natuurlijke oorsprong.

Het bewonen van je naam is verbonden met het aanwezig zijn in je lichaam. Vergelijk het maar met een huis met verschillende kamers. Wanneer je alleen op zolder leeft en niet in de andere kamers, kunnen indringers je huis (je lichaam) binnenkomen. Zonder dat je het weet kunnen ze je huis overnemen, waardoor je huis op een gegeven moment niet meer een veilige plek is om in te wonen.

Alle ballast van je leven, die in je lichaam is opgeslagen en is aangekleefd aan je naam, maakt dat er verlies van eigenwaarde plaatsvindt. Je komt dat niet meer volledig tot je recht, vanuit wat je als potentieel in je draagt. Je lichaam laat je dit weten door fysieke, mentale, emotionele en/of psychische ongemakken.

Hieronder een aantal voorbeelden van vragen van mensen die kozen voor begeleiding met NamenWerk.

NaamZaken

 • Ik heb een hekel aan mijn naam.
 • Ik vind het lastig om mijn naam uit te spreken.
 • Ik ben geadopteerd en worstel met de nieuwe naam die ik heb gekregen.
 • Ik ben van plan om mijn naam te veranderen.
 • Ik vind het vervelend dat mensen mijn naam niet goed uitspreken of afkorten.

Persoonlijke ontwikkeling, innerlijke groei en zingeving

 • Ik sta altijd klaar voor anderen, maar waar blijf ik dan?
 • Ik loop telkens vast in mijn leven en heb het gevoel stil te staan.
 • Wat is mijn doel, mijn bestemming in dit leven? Wat is mijn zielsopdracht?
 • Ik sta op een tweesprong m.b.t. mijn werk. Welke richting ga ik op?
 • Ik ben net met pensioen en vraag me af of ik nog iets heb laten liggen wat aandacht nodig heeft.
 • Ik ben mezelf opnieuw aan het uitvinden. Wat wil ik eigenlijk?
 • Hoe stop ik het contact met iemand die me continu leegzuigt.

Lichamelijke klachten en stress

 • Ik ervaar veel onrust en irritatie in mezelf. Hoe kan ik meer rust krijgen?
 • Ik heb vaak last van hoofdpijn en slaap slecht.
 • Het lukt me niet om te ontspannen.
 • Ik raak moe en uitgeput van bepaalde mensen. Wat kan ik daartegen doen?

In de afgelopen dagen heb je kunnen lezen over NamenWerk en haar verschillende mogelijkheden. Of je nu kiest voor een ontwikkelingsweg met De Naamsoefening, het doen van een NaamAnalyse, een NaamOpstelling of met NaamZingen aan de slag gaat, is afhankelijk van wat bij je past. Het begint met een wens, een vraag. Er speelt iets in jou, in je leven, waar je helderheid in wil krijgen, een oplossing voor wilt, meer grip op wilt krijgen of …?... vul dat zelf maar in. Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar wat je naam je te vertellen heeft.

Tot slot van deze NamenWerk Driedaagse is er nog één vraag over om te beantwoorden. Hoe kun je met jouw naam, op een positieve wijze bijdragen aan de huidige tijd waarin we leven? Het antwoord is heel simpel. Noem je naam. Daarmee bevestig jij jezelf in wie je bent. Als jijzelf jouw eigen naam niet meer noemt, (bijvoorbeeld als jij je telefoon opneemt) wie noemt dan nog je naam op een wijze dat jij je gehoord en gezien voelt?

Je naam is een spiegel van wie je bent. Jouw buitenwereld is een reflectie van jouw binnenwereld. Hoe zuiverder jij in jouw eigen naam kunt staan en verantwoordelijkheid neemt voor wie je bent, hoe meer het Licht in jou kan stralen en als een watercirkel zich kan verspreiden in de wereld.

NamenWerk is er voor jou!
Wil jij kennismaken met NamenWerk? Maak dan een afspraak via Contact. Wil je iemand verrassen met een cadeaubon voor een NamenWerk consult? Klik op Cadeaubon. Een cadeaubon van 60  of 90 minuten is in te wisselen voor een NaamAnalyse, een NaamOpstelling, een NamenWerk (vervolg)consult of een individuele les NaamZingen.

Meld je aan voor de inspiratiemail via de oranje button aan de zijkant, als je op de hoogte wilt worden gehouden van activiteiten rondom NamenWerk.

©2023 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

 

Dit vind je misschien ook leuk...