Voor alles is een juist moment

Je herkent het vast wel. Je zou zo graag willen dat…. Of het nu te maken heeft met iets groots of kleins, je gezondheid, je vrienden, familie of kennissen. Je werk, je bedrijf, je innerlijke groei, de dieren, de natuur of wat dan ook.

Soms verlang je naar iets en zou je willen dat het sneller gaat dan het tempo dat het gaat. Soms hoop je dat na al het (innerlijke) werk dat je doet en hebt verricht dat het gaat stromen in de richting van jouw wens(en). Dat het beter gaat met je gezondheid. Dat je de baan vindt waar je naar verlangt. Je praktijk gaat stromen. De ruzie in de familie wordt opgelost. Er meer respect is voor de aarde en al haar bewoners, enzovoort.

Onmacht, frustratie, teleurstelling, ongeduld en allerlei andere emoties komen voorbij.
Hoe lang nog?
Hoe lang heb ik het nog uit te houden?
Hoe lang heb ik nog te wachten voordat….?
Het zou zo fijn zijn als het voorbij is.
Het zou zo fijn zijn als ik nu eindelijk vind waar mijn hart naar verlangt.
Het zou zo fijn zijn als ik nu eindelijk eens wist wat mijn levensdoel is.
Het zou zo fijn zijn als…..

Heb je er weleens bij stil gestaan dat wachten, het uithouden in een bepaalde situatie, het oefenen in geduld, omgaan met chaos, onzekerheid en niet-weten, deel uitmaakt van het leven. Dat er op diepere lagen in jou, in het verborgene van alles aan de gang is, die je voorbereiden op wat komen gaat. Dat er een bedding wordt gecreëerd om datgene te mogen/kunnen ontvangen wat nodig is en past bij jouw ontwikkeling om volledig mens te worden?

In het tijdsgewricht waarin we leven, waar het oude aan het instorten is om plaats te maken voor het nieuwe, worden we volop geïnspireerd door de Lichtwereld. Het maakt niet uit of je je daar nu wel of niet van bewust bent, je het wel of niet voelt. We zitten midden in een verandering van tijdperk en dat geeft de nodige frictie, chaos en wantoestanden. Alles komt aan het licht wat onzuiver is. Het donker wil het licht zien. Wat in de buitenwereld om ons heen gebeurd, is een spiegel van onze binnenwereld als individu en als collectief.

Als zielen hebben we ervoor gekozen om nu op aarde aanwezig te zijn. Als je jezelf vergelijkt met degene die je 10 of 20 jaar geleden was, dan heb je een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Daar mag je supertrots op zijn. Je geschiedenis en dat wat je hebt meegemaakt heeft je gebracht waar je nu bent. Ook al was het een enorme beproeving. Je hebt naar beste kunnen gedaan, met de kennis en ervaring die je toen had. Ieder moment kun je ervoor kiezen een andere keuze te maken.

Desalniettemin vraagt het volhouden en uithouden in een situatie van niet-weten, chaos en onzekerheid wat van je. Je zou zo graag willen dat….. Voor alles is echter een juist moment. Met je wil iets doordrukken heeft geen zin. Je krijgt het dan vanzelf weer op je bord als het niet wezenlijk bij je hoort of niet in het belang is van het grotere geheel. Het gaat niet om IK, IK, IK, maar om het IK in het WIJ.

Uithouden in chaos, onzekerheid en niet-weten vraagt om stilte en reflectie, een stevige gronding en centrering in jezelf. Op de Namendag – Opstaan in jouw Licht op zaterdag 20 mei gaan we hiermee aan de slag. Je krijgt praktische handvatten hoe je jezelf kunt ontspannen en je gedachten tot rust kunt brengen. Op een diepere laag maak je verbinding met jezelf door middel van je naam. In je naam zit zoveel licht- en levenskracht, als je weet hoe je haar kunt bewonen.

Opstaan in jouw Licht is:
• zorgen voor jezelf, voor wat goed is voor jou
• kiezen voor jezelf, uit liefde voor jezelf
• moeten veranderen in mogen
• hardheid veranderen in zachtheid

Opstaan in jouw Licht is erkennen van jouw essentie. Het is verantwoordelijkheid nemen voor wie je ten diepste bent.
Sta op in jouw Licht en laat jouw Licht stralen. Je bent het waard!

Interesse!
Meld je dan uiterlijk 14 mei aan voor de Namendag - Opstaan in jouw Licht voor praktische handvatten, bekrachtiging en bemoediging om in jouw Licht te gaan staan. Je bent van harte welkom.

Dit vind je misschien ook leuk...