Waar droom jij van ?

De 1e maand van het jaar 2023 is alweer voorbij.
Hoe is het jou afgelopen maand vergaan?
Heb je gemerkt dat de energie heel anders is dan vorig jaar?

In mijn leven is een enorme vernieuwingsimpuls aanwezig. Het vooruitzicht dat mijn woning binnenkort wordt gerenoveerd, brengt heel veel vernieuwing op gang. Het oude vertrouwde maakt plaats voor het nieuwe. Eerst is er echter een hoop rompslomp, lawaai en chaos. Ondanks dat voel ik een enorme vreugde, blijheid en dankbaarheid voor wat gaat komen en in de energie al voelbaar is.

Dat gevoel heb ik ook met wat op aarde en in de wereld gaande is. Ook al gebeuren er heel veel heftige en wrede dingen, de andere, lichte, dankbare en blije stroom neem ik ook waar. Heel veel kiemen voor een nieuwe aarde zijn al aanwezig, ook al zijn ze nog niet concreet zichtbaar.

In 2013 heb ik innerlijk een beeld mogen zien van een grote boerderij omgeven door bomen, planten en water. Waar geleefd, gewoond, gewerkt wordt in verbinding met de natuur. Waar mens, plant en dier op een natuurlijke manier samenleven. Waar kinderen naar school gaan. Waar opleidingen en cursussen worden gegeven en biologisch dynamische landbouw plaatsvindt.
Een droombeeld. Het zou zo mooi zijn als….
Ik voelde niet de behoefte om gelijk in de actie te schieten, echter dit beeld kwam in de afgelopen jaren iedere dag voorbij. Met name ’s avonds voor het slapen.

Vorig jaar zomer stond ik, totaal onverwacht, oog in oog met een plek, waar veel van de elementen uit mijn innerlijke droombeeld, concreet wordt neergezet. Een biologisch dynamisch landbouwbedrijf waar op een aardewaardige wijze wordt gewerkt, waar verschillende gezinnen en dieren wonen en leven. Er is een winkel aanwezig, er worden groentepakketten geleverd, cursussen gegeven enzovoort.

Diep van binnen heb ik altijd geweten dat het innerlijke beeld dat ik in 2013 mocht zien, ergens in Nederland bestond. Ik wist alleen niet waar. Na 9 jaar was het moment opeens daar. Ik ben er enorm van onder de indruk wat daar wordt gedaan en kreeg nu een tastbaar beeld wat leven, wonen, werken in verbinding met de natuur vraagt. Tegelijkertijd kwam er rust in mij. Ikzelf hoef het niet meer vorm te gaan geven, omdat het er al is. Wel werd me helder wat mijn specifieke bijdrage gaat zijn. Al is het nu nog te pril om dat naar buiten te brengen.

Waar droom jij van? Laat het me weten en wie weet ontstaat er iets organisch waar we nu nog geen weet van hebben.

 

©2023 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...