Reacties

NaamAnalyses

"Door de NaamAnalyse besefte ik dat het nu echt Mijn Tijd is. Altijd heb ik me aangepast en me kleiner voorgedaan dan ik ben. Dat wil ik niet meer. Mijn naam gaf mij handvatten en bevestigde mijn gevoel dat ik op de goede weg ben. Het was heel verhelderend."

"Ik was nieuwsgierig naar wat mijn naam te vertellen had. Van tevoren had ik geen idee wat me te wachten stond. Alle letters van mijn naam kwamen voorbij. Totaal niet verwacht dat mijn naam me zo'n mooie boodschap zou meegeven en me duidelijkheid gaf over waar ik nu sta in het leven. Achteraf begreep ik pas waarom ik zo moe was na afloop van het consult. Er heeft op een diepe laag heling plaatsgevonden."

"De NaamAnalyse gaf me inzicht. Van jongs af aan heb ik al een hekel aan mijn voornaam. Vlak voor mijn geboorte besloten mijn ouders mij opeens anders te noemen dan ze in eerste instantie van plan waren. Ik voel me meer verbonden met die eerste oorspronkelijke naam. Door de NaamAnalyse kwam ik erachter dat de naam die ik draag me helpt om verantwoordelijkheid voor mezelf te nemen en de ballast van het verleden los te laten."

Ontdek je stem en zing je vrij

"Het is niet te vergelijken met koorzang. Ik zit bij verschillende koren, maar wat we bij Brigitte doen is totaal anders. Ik verken mijn stem en lichaam op allerlei manieren. Daardoor heeft mijn stem een groter bereik gekregen en leer ik heel erg goed luisteren. We doen verrassende oefeningen. Zo moesten we een keer een kommetje vormen met onze handen voor onze mond en dan zingend naar de muur en terug naar de kring lopen. Fascinerend hoe de klank tijdens het lopen veranderd. Een andere keer stond iemand in het midden en zongen we haar naam in allerlei toonaarden. Toen het eens stormachtig weer was, hebben we dat geluid met instrumenten en zang proberen na te doen. Ik kijk altijd uit naar de lessen. Als we binnenkomen lijkt het soms een kippenhok, maar als we echt beginnen daalt er een grote rust over iedereen heen. Wat we ook zingen, er ontstaat een eenheid".

Workshops / consulten

Eva (pedagoog en leerkracht)
‘Hoe raak ik meer thuis in mijn gevoelsleven?’ Dat was de vraag waardoor ik contact opnam met Brigitte. Door het zingen in een koor had ik kort hiervoor ontdekt, dat er een binnenwereld voor mij open ging tijdens het zingen en dat dat ergens mijn gevoelsleven raakte. Omdat ik mijn hele leven niet bij mijn gevoel heb stil gestaan of heb mogen staan, kon ik goed de begeleiding van Brigitte gebruiken. Als leerkracht had ik daarnaast ook vaak last van stemverlies en was vaak zenuwachtig en onzeker als ik met de kinderen wilde zingen.
Ik voelde mij door Brigitte gehoord en gezien. De oefeningen die ik kreeg waren precies dat wat ik nodig had. Ze brachten mij bewustzijn en inzicht in mijn lichaam. De oefeningen zorgden ervoor dat ik werkelijk naar mijn binnenwereld kon kijken en ik ervaar mijn binnenwereld nu ook veel helderder. Daarnaast voelt mijn keelgebied voor een groot deel bevrijd, doordat ik mij nu meer thuis voel in mijn gevoelsleven, maar ook met mijn stem. Zo neurie ik nu veel meer en laat ik sneller mijn stem horen. Ik heb mijzelf hervonden en daarmee een prachtige wereld ontdekt.

Cyrilla Goeijenbier (voormalig muziektherapeut)
De workshop "Leren leven met oorsuizen, hoe doe je dat?" was de aanleiding dat ik contact opnam met Brigitte. Door een erfelijke belasting gaan mijn gehoor en evenwicht steeds verder achteruit en ik wilde weten of ik voor het oorsuizen, waar ik ook last van had, nog wat handvatten en oefeningen kon krijgen. Tijdens een individueel consult kreeg ik specifieke stem- & klankoefeningen, waaronder het zingen voor mijn oren. Nadat ik bij Brigitte ben geweest kon ik in eerste instantie niet tot zingen komen. (wat de oren vragen) In het begin heb ik vooral veel chrotta (Keltische cello) gespeeld om beter te kunnen aarden. Na een tijdje kon ik zingen en dat was heerlijk. Lekker vrij en de hond ging meedoen. Lekker howlen.
Het oorsuizen is niet weg, maar is meer op de achtergrond geraakt. Als het stil is hoor ik het nog wel. Af en toe als ik te druk ben, of te druk doe, dan vraagt het oorsuizen aandacht en ga ik weer lekker staan howlen. Alles bij elkaar heeft Brigitte me goed op gang geholpen en gaf het consult een flinke aanzet in mijn verdere ontwikkeling.

Rianne 
"Hoe ga ik om met mijn irritatie? Wat wil/voel ik nu echt? Wat is van mij en wat is van de ander? Wat kan ik doen om minder last te hebben van opmerkingen van anderen? Met deze vragen kwam ik bij Brigitte. Ik hoopte handvatten te krijgen om hier beter mee om te gaan, die vooral praktisch waren en toepasbaar voor mij. Dit heb ik zeker gekregen. Brigitte is zorgvuldig en integer te werk gegaan en speelde in op mijn behoeften en vragen. Het is nu aan mij om wat ik geleerd heb zelf in het dagelijks leven toe te passen en dat lukt aardig. Ik beveel Brigitte zeker aan. Ze gaat integer met mensen en vragen om. Speelt in op je individuele behoefte en geeft goede oefeningen die meteen bruikbaar zijn".

Eric (medewerker binnendienst)
"Hoewel ik al 4,5 jaar leef met menière en tinnitus, had ik opeens een enorme terugval en weer veel last van oorsuizen. Van de KNO arts kreeg ik te horen dat ik er maar mee moest leren leven en hij gaf me een recept mee voor een medicijn. In diezelfde week startte ik met de sessies bij Brigitte. In totaal 3 keer. Ze gaf me veel inzicht in mezelf. De oefeningen die ik meekreeg waren gelijk toepasbaar en heel praktisch. Ik kan me enorm druk maken om situaties die er zijn gebeurd. Ik heb dan geen rust in mijn hoofd en blijf malen, wat me veel energie kost. Op aanraden van haar ben ik na mijn werk trampoline gaan springen om mezelf te ontladen van alle gedachten en indrukken. Het was een grote overwinning voor me om dat zonder gene te doen. De gedachte "Wat zullen anderen er wel niet van denken", kon ik naast me neerleggen. Ik deed het gewoon omdat het goed voor mij was en ik het wilde.
De oefeningen van Brigitte doe ik nog regelmatig, ook tussendoor/overdag bij gelegenheid. Het is bij mij met ups en downs, dus het belangrijkste is om mezelf niet opnieuw te verliezen. Een valkuil is dat ik de oefeningen alleen doe als ik me niet goed voel. Daarom kies ik bewust momenten van rust, ook als ik me goed voel. Ik merk dan dat ik me de volgende dag nog beter voel. De oefeningen helpen mij om minder te piekeren, los te laten en te ontspannen. Het bracht me op het spoor van mindfulness en meditatie. Wat de sessies me hebben gebracht is dat ik meer van mijn kinderen kan genieten, door meer in het moment te leven. Ik geniet daar erg van. Alles bij elkaar geeft het me ook meer zelfvertrouwen".

Marit van der Meulen 
“Ik heb Brigitte’s hulp ingeschakeld op het moment dat ik even vast zat in mijn leven. Ze laat je contact maken met je ware zelf, waardoor je antwoorden vindt. Ze vertelt je niet wat je moet doen, maar laat het je zelf ervaren door speelse en nuttige oefeningen. Brigitte werkt heel erg vanuit het hier en nu waarmee ze naadloos aansluit op je realiteitsbeleving. Na haar begeleiding voelde ik me weer in balans en wist ik hoe ik verder moest.”

Guido Makor (social media trainer - Computaal)
"Veelal denken mensen wel een antwoord te weten op de vraag "Wie ben ik?". Via individuele begeleiding en met een enorme dosis geduld en haar opvallend rustige uitstraling zorgt Brigitte er voor dat je je ook echt bewust wordt van wie je bent. Tijdens dat bewustwordingsproces krijg je van haar 100% aandacht voor je innerlijke groei, je sensitiviteit en je innerlijke rust.
Ik beschouw mijn sessies bij Brigitte als rustpuntjes en heb door haar veel rust gevonden in de jachtige wereld van IT, social media en ondernemen, onder meer door middel van meditatie oefeningen.
Je bent het bijna aan jezelf verplicht om een afspraak te maken met Brigitte en die rust ook zelf te ervaren!"