De Naamsoefening

Het leven is veeleisender, overvragender en complexer dan ooit. Innerlijk in balans blijven bij alles wat dagelijks op je afkomt aan prikkels, moeilijke omstandigheden en onverwachte situaties, vraagt om zelf-bewust-zijn. Je naam kan daarbij een houvast zijn, een anker om in contact te blijven met jouw natuurlijke eigenheid.

Ieder mens krijgt bij zijn/haar geboorte een naam, die meestal door je ouders worden gegeven. Vanuit een dieper niveau bekeken is het echter niet zomaar, dat je precies bij die ouders, mogelijke broertjes, zusjes of familie geboren bent. De naam die je ouders je hebben toebedacht, heeft daar mee te maken. Of je nu wil of niet, je krijgt direct of indirect te maken met wie je ouders zijn, hoe zij naar dingen kijken en uit wat voor achtergrondgeschiedenis zij komen.

Die achtergelaten indrukken zijn vaak sterk gekleurd door de wijze waarop jouw naam is uitgesproken. Is dat zacht en liefdevol geweest? Bemoedigend en blij makend? Of is het voornamelijk corrigerend en bestraffend geweest? Jouw naam krijgt hierdoor een hele geschiedenis. Zeker als je ook nog eens bent vernoemd naar een opa, oma, tante, oom of een compleet andere naam krijgt die ooit in de familiegeschiedenis heeft bestaan.

In jouw naam ligt jouw levenspotentieel opgeslagen. Dat wat jij als ziel op aarde komt leren, geven en ontwikkelen. Komt ervaren en doen, om uiteindelijk een innerlijk vrij mens te worden. Vaak ondanks of juist dankzij de meest moeilijke omstandigheden, beproevingen en uitdagingen op je levenspad.

Wanneer er onbewuste spanning op je naam zit, kent de klank van je naam geen volheid, geen resonantie met je natuurlijke eigenheid. Je woont als het ware onvoldoende in jouw eigen (toegekende) naam, wat direct of indirect ook zal creëren dat je in je huidige bestaan, niet helemaal volledig daarin aanwezig kan zijn. Jouw ware potentieel, dat wat jou uniek maakt, kan dan niet volledig tot expressie komen.

De Naamsoefening is inspiratief ontvangen door spiritueel trendwatcher Marieke de Vrij en is precies afgestemd op het huidige tijdperk en de uitdagingen waar mensen nu voor staan. De enige manier om erachter te komen wat de Naamsoefening doet en kan betekenen in jouw leven, is door ermee aan de slag te gaan. Net zoals je pas weet hoe pudding smaakt als je ervan hebt geproefd, zo is dat ook met de Naamsoefening.  De naam - De Naamsoefening - is niet zomaar. De letters geven een diepere betekenis weer die continu in beweging is en afgestemd op de huidige mens. Je kunt de Naamsoefening zien als een nieuwe vorm van Westerse spiritualiteit. Lees verder op de Kracht van de Naamsoefening.

"Doorleving staat centraal, waarin alle chakra's een gelijke waarde gaan uitbeelden in een spiritueel menseigen ontwikkeling. Het geestelijke valt samen met het dagelijkse leven waarbij ieder mens de sleutel in zich heeft om zichzelf te bevrijden. Wanneer de ziel zich verankert met het lichaam, kan het unieke in jou, je ware potentieel, worden geactiveerd en zich ten volle manifesteren, als je werkelijk durft te staan in jouw authenticiteit en dit voluit durft te leven" (bron: Ik beken mijn Naam - Marieke de Vrij).

Wil je meer weten over je naam en/of de Naamsoefening? Maak dan een afspraak voor een NaamAnalyse. Liever een NaamOpstelling? Klik dan op NaamOpstelling.
Benieuwd naar hoe anderen de Naamsoefening ervaren?
Ga naar Reacties en ervaringen. Mijn verhaal met de Naamsoefening lees je hier.
Ga voor vragen en/of het maken van een afspraak naar Contact.