Over Brigitte

Mensen inspireren en handvatten aanreiken op hun reis naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze zijn bedoeld, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

De naam vervult, zowel in mijn werk als in mijn leven, een belangrijke rol. Al van jongs af aan had ik interesse in de betekenis van namen en was ik dol op letters en het kalligraferen ervan.
Door mijn werk als zangpedagoog/zangtherapeut, vanuit de zangscholing van Valborg Werbeck, onderzocht ik het wezenlijke karakter van letters, hoe je ze tot klinken brengt en wat de werking ervan is. Van 2009 - 2019 heb ik veelvuldig mensen met stemproblemen begeleid. Later specialiseerde ik me in oorsuizen/tinnitus.

Uit ervaring weet ik hoe helend het werken met stem, klank & beweging is en hoe dit op een liefdevolle zachte wijze een impuls kan geven aan iemands innerlijke bewustwording, zelfliefde, zelfaanvaarding en helingsproces. Het is niet voor niets dat in het woord “genezing” het woord “zing” is terug te vinden. De klanken van mijn stem en mijn verstilde manier van zingen hebben een diepe uitwerking op mensen en geven een impuls aan helingsprocessen en bewustwording.

In 2011 maakte ik kennis met de Naamsoefening. Meteen was ik geraakt door de eenvoud ervan en de enorme kracht die in een naam verborgen zit. Mijn verhaal met de Naamsoefening lees je hier. Sinds 2019 staat mijn werk helemaal in het teken van de naam. Iedere naam vertelt een verhaal en is verbonden met wie jij ten diepste bent. Op verschillende wijzen kan ik iemands naam belichten en diepere lagen vrijmaken, opdat de schatten die in de naam verborgen zitten, tevoorschijn komen als het moment daar rijp voor is. Door mijn heldere manier van waarnemen, luisteren en gewaarworden herken ik snel patronen en hun onderliggende samenhang, waardoor ik gemakkelijk tot de kern kom van waar het werkelijk om gaat.

Het blijft een ontdekkingsreis om een juiste benaming te vinden voor mijn beroep, dat recht doet aan mijn essentie en tegelijkertijd voldoende herkenbaar is voor de buitenwereld. Het klank maken, of het nu oerklanken zijn, gezongen melodieën, geïnspireerde klanken, stemoefeningen, het werken met instrumenten of het spreken/zingen/analyseren van naamsklanken, het valt allemaal onder mijn werk als KlankBegeleider. Ik begeleid mensen bij het klank maken en het vinden van hun eigen klank door middel van stem, beweging en/of hun naam. Anderzijds begeleid ik door middel van mijn stem en lichaam de klanken die ik innerlijk hoor, om als muziek te voorschijn te komen ten behoeve van de bewustzijnsprocessen en heling van mens, plant en dier.

Daarnaast voel ik me een Impulsgever. Ik geef impulsen en handreikingen aan een ieder die daarvoor open staat, om een stap en/of stappen te zetten op zijn/haar levenspad en innerlijke Zelf-Bewust-Zijnsproces. Zodat degene vanuit zijn/haar natuurlijke eigenheid kan bijdragen aan datgene waar zijn/haar hart van gaat zingen en het ware potentieel tot expressie komt.

Brigitte van Bourgonje
KlankBegeleider | Impulsgever

Bekijk mijn LinkedIn profiel als je meer wilt weten over mijn achtergrond. Benieuwd naar hoe anderen mijn begeleiding ervaren? Ga naar reacties