Over Brigitte

Mensen inspireren en handvatten aanreiken op hun reis naar zichzelf is mijn passie. Hoe meer mensen leven vanuit hun hart en datgene doen waarvoor ze zijn bedoeld, hoe meer liefde op aarde komt. Daar een bijdrage aan mogen leveren is mijn missie. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

De naam vervult, zowel in mijn werk als in mijn leven, een belangrijke rol. Al van jongs af aan had ik interesse in de betekenis van namen en was ik dol op letters en het kalligraferen ervan.
Door mijn werk als zangpedagoog/zangtherapeut, vanuit de zangscholingsweg van Valborg Werbeck, onderzocht ik het wezenlijke karakter van letters, hoe je ze tot klinken brengt en wat de werking ervan is. Veelvuldig heb ik mensen met stemproblemen begeleid. Later specialiseerde ik me in oorsuizen/tinnitus.

Uit ervaring weet ik hoe helend het werken met stem, klank & beweging is en hoe dit op een liefdevolle zachte wijze een impuls kan geven aan iemands innerlijke bewustwording, zelfliefde, zelfaanvaarding en helingsproces. Het is niet voor niets dat in het woord “genezing” het woord “zing” is terug te vinden. De klanken van mijn stem en mijn verstilde manier van zingen hebben een diepe uitwerking op mensen en geven een impuls aan helingsprocessen en bewustwording.

In 2011 maakte ik kennis met de Naamsoefening. Meteen was ik geraakt door de eenvoud ervan en de enorme kracht die in een naam verborgen zit. Mijn verhaal met de Naamsoefening lees je hier. Sinds 2019 staat mijn werk helemaal in het teken van de naam. Alles waarmee ik me heb beziggehouden in mijn leven komt samen in Je naam als levenskompas. Een programma waarin ik mijn kennis en ervaring met de Naamsoefening heb geïntegreerd met de helende werking van stem, klank en beweging. Het was een enerverende ontdekkingsreis met mijn eigen namen en de namen van anderen om Je naam als levenskompas geboren te laten worden.

Iedere naam vertelt een verhaal en is verbonden met wie jij ten diepste bent. Op verschillende wijzen kan ik jouw naam belichten en diepere lagen vrijmaken, opdat de schatten die in je naam verborgen zitten, tevoorschijn komen als het moment daar rijp voor is. Door mijn heldere manier van waarnemen, luisteren en gewaarworden herken ik snel patronen en hun onderliggende samenhang, waardoor ik gemakkelijk tot de kern kom van waar het werkelijk om gaat.

Je naam is wie je bent en tegelijkertijd je kompas om je eigen levensmelodie tot klinken te brengen!

Brigitte van Bourgonje
Stemcoach | KlankBegeleider

 

Benieuwd naar hoe anderen mijn consulten/begeleiding ervaren? Ga dan naar Reacties.