Mijn verhaal met de Naamsoefening

In 2011 maakte ik tijdens een zomerweek bij Marieke de Vrij voor het eerst kennis met de Naamsoefening. Meteen werd ik geraakt door de eenvoud ervan. Inmiddels is de Naamsoefening zo eigen geworden en doorleefd, dat ik haar op elk moment van de dag kan gebruiken, waar ik ook ben en in welke situatie ik me ook bevind. Als je de Naamsoefening eenmaal kent, groeit en ontwikkelt hij vanzelf met je mee, aan de hand van waar jij bent in jouw bewustzijnsproces als mens.

Om je een beeld te geven over hoe je de Naamsoefening kunt gebruiken, vermeld ik hieronder een aantal van mijn ervaringen met de Naamsoefening.

Wanneer doe ik de Naamsoefening?
Toen ik de Naamsoefening net had geleerd, deed ik hem vooral ’s avonds voordat ik ging slapen. Het was voor mij een heel fijne manier om daarmee de indrukken van de dag los te laten. Door het regelmatig oefenen van de basisoefening of onderdelen ervan, is de Naamsoefening zo eigen geworden, dat ik hem naar behoefte gedurende de dag kan inzetten. In mijn ochtendritueel met tai chi oefeningen neem ik hem mee. Ik resoneer dan heel bewust IK + mijn naam in mijn lichaam, als start van de dag. Ik doe de Naamsoefening voordat ik ga lesgeven of een afspraak heb, zodat ik goed gecentreerd ben en aanwezig in het moment. Ik doe de Naamsoefening in de sauna, tijdens het wandelen, in de trein/metro, op plekken waar heel veel mensen tegelijkertijd zijn, o.a. in de rij bij de kassa van de supermarkt, theater, restaurants. Het fijne van de Naamsoefening is dat je hem overal in gedachten kunt doen en je hem altijd paraat hebt, als je dat wilt.

De Naamsoefening in een stresssituatie
Nog nagenietend van een volle dag met afspraken, reed ik ’s avonds op de fiets naar huis. Het regende, waardoor ik extra hard fietste om snel thuis te zijn. Plotseling was daar een hek, die ik niet had opgemerkt en waar ik in volle vaart tegenaan ben gereden. Bij het overeind krabbelen zag ik dat mijn ringvinger in een hoek van 90 graden stond. Bijzonder was om te ervaren dat ik gelijk in een meditatieve staat terechtkwam om nog alles te kunnen doen wat nodig was… Naar huis lopen met mijn fiets, huisartsenpost bellen, naar ziekenhuis, etc. Doordat de Naamsoefening voor mij al zo eigen is, heb ik meteen na de val het woord IK heel bewust in mijn vinger geresoneerd. Met een enorme kalmte heb ik alle onderzoeken op de spoedeisende hulp ondergaan. Mijn vinger bleek gebroken te zijn en ik kreeg een noodspalk. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn vinger niet te laten opereren. Met behulp van fysiotherapie in combinatie met mijn eigen helingstechnieken heb ik gewerkt aan het herstel van mijn vinger en de kneuzingen in mijn lichaam. De Naamsoefening heeft daarin een heel belangrijke rol in gespeeld. Ik kan mijn vinger weer normaal gebruiken. De soepelheid en kracht zijn helemaal teruggekomen.

De Naamsoefening bij energieën van derden en electromagnetische straling
In de tijd dat ik als woonbegeleider werkte met jongvolwassenen met een aan autisme verwante stoornis, heb ik veelvuldig het woord IK geresoneerd. Enerzijds om me te ontdoen van zware energieën die sommige bewoners bij zich droegen en anderzijds om goed gecentreerd te blijven. Het uiteenzetten met het donker en mijn eigen schaduw was een intensief proces. Het IK + mijn naam hielp me om mijn eigen ruimte in te nemen en het uit te houden bij wat er gaande was in mijn leven. Ook toen ik plotseling hypergevoelig werd voor elektromagnetische straling en een tijdlang mijn benen gevoelsmatig in de brand stonden.

Telkens leerde ik meer over mezelf aan de hand van mijn namen en onthulde de Naamsoefening steeds meer van haar geheimen. Een en ander werd versterkt doordat ik ook cliënten begeleidde met de Naamsoefening en op verschillende plaatsen in Nederland workshops gaf. Mijn zelfvertrouwen, zelfaanvaarding en zelfliefde hebben een mega impuls gekregen. Ik voel me thuis in mijn lichaam. Ik ontdekte wat werkelijk bij me hoort, wat me energie geeft en waar ik blij van word.

Heel dankbaar ben ik dat de Naamsoefening in mijn leven is gekomen. Ze troost, bemoedigt, inspireert en steunt me om vol te blijven houden bij wat ik op aarde aan het neerzetten ben. De Naamsoefening was en is voor mij de sleutel naar Zelf-Bewust-Zijn. Ze opende de schatkist die in mijn naam verborgen zat. De liefde, dankbaarheid, vreugde en verwondering die ik ervaar gun ik ieder mens en met name de kinderen, want zij ZIJN de toekomst!

 

Wil je weten hoe anderen de Naamsoefening ervaren?
Lees meer verhalen op Reacties en ervaringen.
Wil je aan de slag met je naam? Lees dan verder op NamenWerk of NaamAnalyse.
Ga naar Contact voor meer informatie of het maken van een afspraak.