Ruimte maken voor het nieuwe

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om het pad van persoonlijke ontwikkeling te gaan, bewustzijnsontwikkeling, innerlijke groei, spiritueel ontwaken of hoe jij het ook noemt, dan leer je eerlijk te kijken naar jezelf. Al vrij snel kom je erachter dat er bepaalde patronen in jezelf wonen, die heel hardnekkig zijn. Hoe graag je ze ook wilt loslaten of wilt laten verdwijnen, op de een of andere manier blijf je er tegenaan lopen.

Het thema wat als een rode draad door mijn leven loopt is dominantie en machtsmisbruik. In de tijd dat ik in het bedrijfsleven werkte en te maken had met starre hiërarchieën, liep ik daar voortdurend tegenaan. Onvoldoende kon ik mijn eigen ruimte innemen en paste ik me aan, als ik weer eens te maken had met een spreekwoordelijke olifant die door de porseleinkast denderde.

Waar ik me toen nog niet van bewust was en nu wel weet, is dat de cultuur waarin ik ben geboren, heel veel invloed heeft (gehad) op mijn leven. In de Indische cultuur waarin ik ben opgegroeid, werd over het verleden gezwegen. Pas na het overlijden van mijn moeder, kwam er innerlijk in mij ruimte vrij om me te verdiepen in wat er in Nederlands-Indië was gebeurd. Toen vielen heel veel puzzelstukken op haar plek en kon ik de rode draad in mijn leven, met dominantie en machtsmisbruik, beter plaatsen.

Een mens maakt deel uit van een geschiedenis, zowel qua familielijnen als voorouders, in de meest brede zin van het woord. Het uiteenzetten met wat een rode draad is in jouw leven, draagt bij aan de ontwikkeling van de mensheid als geheel. Vaak focus je je alleen op jezelf of je familie, echter het is vele malen groter. Misschien is het een troost om te weten, dat de processen die je meemaakt en doormaakt van betekenis zijn. Voor jezelf als ziel en voor het collectieve veld. Je baant door jouw innerlijke werk als het ware een pad, waardoor mensen na jou, niet dat stuk wat jij al hebt gedaan, ook nog hoeven te doen.

Wees je er ook van bewust dat jij iets unieks in je hebt, wat jou helemaal jou maakt en waarmee jij bijdraagt aan het grotere geheel. Dat draag je al in je sinds je geboorte en ontvouwt zich, als het goed is, gaandeweg je leven. Mocht dat niet het geval zijn, weet dan, als je uitgaat van meerdere levens, dat je huidige leven een voorbereiding is voor je ziel, op een volgende incarnatie op aarde. Niets gebeurt namelijk voor niets.

  • Heb je het gevoel dat jouw talenten niet helemaal uit de verf komen?
  • Lukt het je niet om het unieke in jou in je leven vorm te geven?
  • Loop je steeds tegen van alles en nog wat aan in je leven?
  • Zou je heel graag oude patronen in jezelf willen loslaten, zodat er ruimte komt voor het nieuwe, waarin jij meer kunt zijn wie je in essentie bent?

Als jij jezelf in bovenstaande herkend, dan is het zomerweekend 'Inzicht in jouw eigen mogelijkheden' van 3 en 4 augustus wat voor jou.

In dit zomerweekend wordt vanuit stilte en aandacht een ruimte geschapen, waarin jij kunt reflecteren en Zijn met dat wat is. Door het laten schijnen van jouw innerlijke licht op oude patronen en delen in jou die nog in de schaduw staan, erken je hun aanwezigheid en voelen ze zich gezien. Jouw levensstroom krijgt hierdoor een impuls. Dat wat wezenlijk bij je hoort kun je hierdoor meer toe-eigenen. Dat wat jou niet meer dient mag je laten gaan. Het specifiek unieke in jou krijgt dan gelegenheid om zich te tonen. Hierdoor kunnen nieuwe/andere mogelijkheden en inzichten ontstaan, die (meer) recht doen aan wie jij in essentie bent.

Het programma is een afwisseling van stilte, rust, bewegen, luisteren en spreken, waarbij ook gebruik kan worden gemaakt van creatieve middelen als bijvoorbeeld tekenen, schrijven, zingen en klank maken. We staan stil bij waar jij op dit moment bent in jouw leven en hoe je van daaruit, bewust of onbewust, een stap kunt zetten in een richting waar jij naartoe aan het bewegen bent.

Tot zondag 14 juli is de bijdrage € 160,-, daarna € 175,-. Wacht dus niet te lang met aanmelden via info@asmaraklank.nl als je gebruik wilt maken van dit speciale tarief. Ga voor meer informatie naar Zomerweekend 'Inzicht in jouw eigen mogelijkheden'.


Brigitte van Bourgonje helpt 40 plussers in verbinding te komen met de stilte in zichzelf, zodat ze van daaruit datgene in hun leven kunnen doen, waar ze in essentie voor zijn bedoeld. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Ze is stilteconsulent, docent, begeleider en impulsgever op het gebied van Zelf-Bewust-Zijn en heeft zich gespecialiseerd in NamenWerk en StemWerk.

©2024 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...