Wat zou je doen als alles mogelijk is?

Wat zou je doen als alles mogelijk is?
Hoe zet je concrete stappen om jouw wens of datgene wat jij als droom, ideaal voor je ziet te realiseren? Vaak zijn er nog een hoop JA Maar-en, innerlijke weerstanden en hobbels te nemen, naast het omgaan met ongeduld en frustratie. Zinnen als: “Ik heb al zoveel gedaan en aan mezelf gewerkt en nog lukt het me niet om …,  Hoe lang duurt het nog voordat … (vul dat zelf maar in)”, enzovoort.

Ook al is datgene wat je doet, waar je mee bezig bent nog niet concreet zichtbaar in de buitenwereld, je gezondheid mogelijk nog niet optimaal, jouw aandacht, intentie en innerlijke werk is van essentieel belang. Het brengt een levensstroom op gang, waardoor er ook iets naar je toe kan komen. Durf te vertrouwen op je wezenskern, je hoger Zelf, de Bron in jou of hoe je het ook noemt, dat er in overvloed voor je wordt gezorgd, als je energie geeft aan jouw wens, droom, ideaal. Zie het beeld voor je, door middel van je geestesoog. Teken het, maak er een collage van. Denk in mogelijkheden en niet in oplossingen.

Voor alles is echter een juist moment. Soms heb je het uit te houden in een situatie die niet fijn is en veel van je vraagt. Omdat het praktisch gezien nodig is, of om iets te leren, innerlijk te doorwerken, te helen waar je met je bewuste verstand niet bij kan. Pas achteraf kun je zien waarvoor het nodig was.

Aan de andere kant kun je soms ook te lang in een ongezonde situatie blijven hangen, omdat je mogelijk door angst niet de stap durft te nemen om te veranderen. In feite houd je jezelf dan tegen en doe je jezelf en het grotere geheel tekort. Het ontstaan van lichamelijke ongemakken en ziekte, het verlies van een baan, een scheiding e.d. kan dan een manier van het leven zijn, om je uit die ongezonde situatie te halen en je meer richting een levenspad te laten bewegen, waar jij meer tot je recht komt.

Wanneer je al op leeftijd bent en aan het terugblikken bent op je leven, dan nog kun je allerlei soorten wensen hebben. Bijvoorbeeld in de zin van: Ik zou nog graag mijn biografie willen maken. Ik zou nog graag in het reine willen komen met... Ik zou nog graag tegen mijn dierbaren willen zeggen hoeveel ze voor me betekenen. Mijn grote wens is om bijvoorbeeld nog een keer naar die en die plek te gaan of die en die willen bezoeken.

Waar je ook bent op jouw ontwikkelingsweg, de gang door het leven ontvouwt zich organisch. De verschillende levenspaden die je bewandelt geven inzicht in wie je bent, wat je brengt en wezenlijk bij je hoort. Je leert jezelf en jouw eigen binnenwereld kennen, door datgene wat zich in de buitenwereld toont.

In het Zomerweekend: "Inzicht in je eigen mogelijkheden" op 3 en 4 augustus staan we stil bij waar jij op dit moment bent in jouw leven en hoe je van daaruit, bewust of onbewust, een stap kunt zetten in een richting waar jij naartoe aan het bewegen bent. Vanuit stilte en aandacht wordt een ruimte geschapen, waarin jij kunt reflecteren en Zijn met dat wat is. Lees verder op Zomerweekend: inzicht in jouw eigen mogelijkheden
Je bent van harte welkom.


Brigitte van Bourgonje helpt volwassenen in verbinding te komen met de stilte in zichzelf, zodat ze van daaruit datgene in hun leven kunnen doen, waar ze in essentie voor zijn bedoeld. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Ze is stilteconsulent, docent, begeleider en impulsgever op het gebied van Zelf-Bewust-Zijn en heeft zich gespecialiseerd in NamenWerk en StemWerk. 

©2024 Brigitte van Bourgonje | AsmaraKlank.nl

Dit vind je misschien ook leuk...